Minipajer med ädelost

Små i storlek, men helt fullvuxna i smaken! Med söta körsbärstomater och ädelost är fyllningen en fullträff.
Ingredienser
Receptet gäller för 16 st
2½ dl vetemjöl
75 g  Svenskt Smör
¾ dl Kesella kvarg lätt
Fyllning:
8 körsbärstomater
3 ägg
2½ dl  matlagningsgrädde
1 krm salt
1 krm svartpeppar
280 g Kvibille ädel
½ dl rostade solroskärnor
Gör så här:
Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt kvarg och arbeta snabbt ihop degen. Kavla eller tryck ut degen i 16 engångsaluminiumformar.
Låt formarna stå i kylen minst 30 min. Sätt ugnen på 225°.
Dela tomaterna i halvor.
Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar. Lägg smulad ost och solrosfrön i formarna. Häll på äggstanningen. Lägg en tomathalva i varje. Grädda i mitten av ugnen i 18 – 20 min.
Etiketter: